Simulatie woonkrediet

Een woonkrediet is voor veel mensen een grote en belangrijke uitgave. Een woonkrediet heeft vaak een looptijd van tientallen jaren waardoor het belangrijk is om van te voren goed vast te stellen wat de wensen en mogelijkheden zijn. Door goed voorbereid een woonkrediet af te sluiten kan de meest voordelige vorm worden gekozen. Het is hierbij belangrijk om zowel met de huidige als de toekomstige situatie rekening te houden. Wanneer er bijvoorbeeld kinderen bij komen kijken zullen de maandelijkse kosten toenemen en blijft er per maand minder geld over om de kosten van het woonkrediet mee te betalen. Door goed te kijken naar de eventuele veranderingen binnen de maandelijkse kosten kan er een woonkrediet worden afgesloten dat ook in de toekomst zonder problemen kan worden betaald, hierdoor ontstaan er geen financiƫle problemen.

Online simulatie woonkrediet

Het is altijd slim om contact op de nemen met een tussenpersoon of adviseur om zo de mogelijkheden van een woonkrediet door te nemen. Deze persoon kent doorgaans vele mogelijkheden en kan daarmee een woonkrediet aanbevelen dat zo goed mogelijk past bij de persoonlijke situatie. Het is echter ook mogelijk om online zelf een simulatie uit te laten voeren. Een online simulatie geeft een goede indicatie van de kosten en mogelijkheden. Door zelf online een simulatie uit te laten voeren kan er een beeld worden gecreƫerd van de kosten die zullen ontstaan. Uiteraard kunnen de werkelijke kosten nog wel wat verschillen van deze indicatie, maar in grove lijnen klopt dit vaak heel aardig.

Belangrijke factoren bij online simulatie

Om een online simulatie uit te kunnen laten voeren dienen er wat gegevens in gevuld te worden. Zo is het belangrijk om bijvoorbeeld het te lenen bedrag in te vullen. Hiervoor kan het bedrag worden gebruikt dat er geleend dient te worden om de financiering rond te kunnen krijgen. Wanneer dit bedrag onbekend is en mensen graag willen weten hoeveel er maximaal te lenen valt kunnen ze ervoor kiezen om het bedrag in te vullen dat er maandelijks terug te betalen valt.

Ten tweede wordt er gevraagd naar de gewenste looptijd. Het kan natuurlijk lastig zijn om zelf een looptijd te verzinnen, maar met een periode van 15 tot 30 jaar komen de meeste mensen goed uit. Maximaal 30 jaar is aan te raden vanwege de maximale duur van 30 jaar waarin de interestkosten van de hypotheek fiscaal kunnen worden afgetrokken. De minimale looptijd van een woonkrediet om in aanmerking te komen voor de fiscale aftrek bedraagt 10 jaar. Verder dient het eind van de looptijd te zijn bereikt voordat de ontlener de leeftijd van 65 jaar bereikt.

Ten derde kan er een formule worden gekozen voor de berekening van de rentevoet. Er kan uiteraard gekozen worden voor een vaste rente, maar ook voor een variabele. Wanneer er gekozen wordt voor een variabele rente bestaat er de keus uit meerdere formules. Uiteraard hebben deze allemaal hun voor- en nadelen. Al met al is een online simulatie een goede manier om een beeld te krijgen van de kosten van een woonkrediet.

Woonkredietinfo menu


geld

euro geld huis